Bezoek aan de S.e.T. Residentie in Mijdrecht 

De S.e.T. Residentie

vrijdag in juni ’22

Het is een warme dag, en als ik aan kom lopen ruik ik de geur van bloemen. De tuin ligt er mooi bij en het pand zit strak in de verf. Bij de entree is geen receptie te vinden, het is een open ruimte. Medewerkers zitten niet op kantoor, maar zijn bereikbaar en zichtbaar voor bewoners. 

De ruimten zijn sfeervol ingericht. In de SET Residentie wordt de sfeer mede bepaald door de mooie houten tafels en hanglampen en de openhaard. Er mag geleefd worden. Die huiselijke sfeer vinden ondernemers Marie-Jose van Hussen en Eddy Wakker heel belangrijk. Schilderijen met gouden lijsten sieren een donkerblauwe muur in de gang, en aansluitend aan de woonkamer is een gezellige open keuken te vinden. Het is vrijdagmiddag en de ruimte is net klaargezet voor de vrijdagmiddag borrel, waar veel bewoners bij aansluiten. 

Ik krijg een kijkje in de keuken, waar dagelijks een kok aanwezig is die voor de bewoners verse maaltijden klaar maakt. Vanaf de gezamenlijke woonkamer loop je zo het terras op. Dat ligt aan het water, met uitzicht over de weilanden en langs de vaarroute tussen de Westeinderplassen en de Vinkeveense plassen. In de zomer zorgen bootjes voor gezellige drukte. Ook voorbijgangers en buren zijn welkom voor een kopje koffie met appeltaart of een heerlijke lunch of diner.

    

De fotolijstjes aan de muur laten zien dat er al heel wat uitjes voor bewoners zijn georganiseerd. Een activiteitenbegeleider regelt en organiseert van alles. Op een van de foto’s staan de jongste bewoners van de SET Residentie. De jongeren bakken pannenkoeken. Zij zorgen voor de magic mix van jong en oud, en brengen een aantal uren per week tijd door met bewoners. 

In de SET Residentie wonen mensen met verschillende zorgvragen. Er zijn 36 appartementen, waar 24 uur per dag zorg verleend kan worden. Huisdieren zijn welkom. 

Meer informatie: De S.e.T. Residentie in Mijdrecht

Uw locatie voor wonen met zorg ook in de picture? Ik kom graag bij u langs!

Stuur een mailtje naar Heleen Hofstra via info@filica.nl 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven