5 redenen waarom het verstandig is op tijd verpleeghuizen te vergelijken

1. In alle rust rondkijken

Wacht niet tot het dringend noodzakelijk is, maar neem de tijd om op een rustig moment te kijken naar een nieuwe plek om te wonen met zorg.

2. Veel informatie

Wanneer u nog niet eerder te maken heeft gehad met het regelen van zorg, kan het prettig zijn om u hier alvast een beetje in te verdiepen. Kijk bijvoorbeeld eens welke locaties een optie zouden kunnen zijn. Zou u kiezen voor reguliere woonzorg, of particuliere woonzorg

Op deze website kunt u ook veel praktische informatie vinden, bijvoorbeeld over de Wet Langdurige Zorg en waar u terecht kunt voor hulp en advies

3. Wachtlijsten

Wachtlijsten zijn geen uitzondering. Wanneer u op tijd oriënteert, is de kans dat u kunt wonen op de plek van uw keuze groter. Er zijn vier verschillende wachtstatussen, namelijk: urgent plaatsen, actief plaatsen, wacht op voorkeur en wacht uitvoorzorg. Op de website van het zorgkantoor vindt u meer informatie over wachtstatussen en wachtlijsten.  

4. Veel variatie in verpleeghuizen en verzorgingshuizen

Er is veel variatie en locaties om te wonen met zorg kunnen erg van elkaar verschillen. Gaat uw voorkeur uit naar een grote locatie met veel voorzieningen, of liever kleinschalig wonen, midden in de stad of dichtbij de natuur? Er zijn ook verpleeghuizen die cultuurspecifieke zorg bieden. 

5. Nieuwe locaties 

Elk jaar openen nieuwe zorglocaties de deuren. De zorginstelling bij u in de buurt is misschien al lang niet meer de enige optie. Deze nieuwe locaties zijn nog maar net open! 

Op Filica kunt u eenvoudig zoeken op woonplaats, postcode, zorgvraag en particuliere of reguliere woonzorg. 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven