Deze woonzorg locaties openden in november

Martha Flora in Breda 

In de wijk Princenhage in Breda opende een nieuwe locatie van Martha Flora. Dit nieuwe pand biedt een thuis aan ouderen met dementie. Bewoners hebben een eigen studio van circa 40 m2 en daarnaast is voldoende leefruimte voor ontmoeting, activiteiten en samen eten. De 28 studio’s zijn verdeeld over twee verdiepingen.

  

foto's: Martha Flora Breda
 

Het Snijdelhuis in Boskoop

onderdeel van Dagelijks Leven

In november opende de nieuwste locatie van Dagelijks Leven in Boskoop. Het Snijdelhuis biedt een nieuw thuis aan ouderen met dementie. Ieder bewoner heeft een eigen studio voorzien van eet/ slaapkamer, aanrecht en badkamer. In totaal zijn er twintig studio’s. Voor bewoners worden diverse activiteiten georganiseerd en elke dag vers gekookt. 

foto: Dagelijks Leven, Het Snijdelhuis
 

Bienvenido in Rotterdam

onderdeel van MOB

Aan de Middellandstraat in Rottterdam opende het nieuwe woonzorgcentrum Bienvenido van MOB. Er wordt cultuur passende zorg geboden aan ouderen met Kaapverdiaanse en/of Surinaamse achtergrond. Bewoners kunnen er terecht vanaf een zorgprofiel 5. Vanaf het dakterras hebben bewoners een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. 

 

Revalidatiecentrum in Oudorp

onderdeel van Magentazorg

In Oudorp werd de nieuwbouw van het revalidatiecentrum van Magentazorg in gebruik genomen. Een feestelijk moment! Revalidanten verhuisden met hulp van medewerkers en naasten naar hun nieuwe kamers. Met de nieuwbouw is een uitbreiding van 72 naar 82 plaatsen voor revalidatie en eerstelijnsverblijf gerealiseerd. 

 

foto's: Magentazorg, Revalidatiecentrum

 

De Groene Wei in Giessenburg

onderdeel van De Lange Wei

Zorgorganisatie De Lange Wei realiseerde een nieuw woonzorgcomplex in Giessenburg. De Groene Wei biedt zowel plaats aan ouderen met somatische beperkingen als mensen met dementie. Op de bovenste verdieping wonen jongeren met een verstandelijke beperking. Een mooie combinatie die positief ontvangen wordt. De jongeren schuiven nu al regelmatig aan in de gemeenschappelijke ruimten. 

 

foto's: De Lange Wei, De Groene Wei

 

De Bunterhoek in Nunspeet (uitbreiding)

onderdeel van WZU Veluwe

De Bunterhoek in Nunspeet breidde uit met een tweede gebouw. Op 1 november verhuisden de eerste bewoners naar hun nieuwe thuis. Een nieuw gebouw, van alle gemakken voorzien. In De Bunterhoek wonen ouderen met lichamelijke of psychogeriatrische beperkingen. Het restaurant biedt ruimte voor ontmoeting, zo ook de tuin, die rolstoelvriendelijk is aangelegd. 

   

foto's: WZU Veluwe, De Bunterhoek

 

Verhuizing Stevenskamp in Heeten

onderdeel van ZGR

Eind november verhuisden maar liefst 36 bewoners naar het nieuwe Stevenkamp. De officiële opening volgt in het nieuwe jaar. Hierbij alvast een blik op het Nieuwe Stevenkamp in Heeten! Een mooie toekomstbestendige woonzorgvoorzieningen in een landelijke omgeving. Bekijk ook deze video impressie

 

foto's: ZGR, Stevenskamp 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven