Nieuwe locaties

Jabikshof in Goutum, Friesland, open vanaf februari 2022 

onderdeel van Noorderbreedte

De Jabikshof ligt in een nieuwe wijk aan de zuidkant van Leeuwarden. Dit moderne gebouw bestaat uit zes woningen, met elk twee groepswoningen en is voorzien van de nieuwste (zorg)technologie. In de Jabikshof wonen mensen met dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Ieder heeft een eigen studio met badkamer. Twee woongroepen zijn gericht op bewoners die al op jonge leeftijd te maken krijgen met dementie. De gezamenlijke woonkamer biedt een aangename plek om een kop koffie te drinken, spelletje te doen, en te eten.

foto rechts: Noorderbreedte Jabikshof

 

Gouden Hart Nijmegen, Gelderland, open vanaf februari 2022

onderdeel van Gouden Hart

Aan de rand van Nijmegen is de voormalige ‘Orangerie’ verbouwd tot een luxe woonzorgvoorziening met 64 appartementen, variërend in grootte van 30 tot 70 m2. Voor bewoners die zelfstandig willen wonen met zorg op afstand, maar ook voor bewoners die 24 uur per dag intensieve zorg nodig hebben. Op de begane grond is een grote ontmoetingsruimte en restaurant. Ook de riante tuin biedt ruimte voor ontspanning.

 

foto's: Gouden Hart Nijmegen
 

Flora in Almere, open vanaf februari 2022

onderdeel Zorggroep Almere

In de nieuwe wijk Hortus in Almere biedt het nieuwe woonzorgcentrum Flora een thuis aan mensen met dementie. Op de plek waar in 2022 de Floriade wordt gehouden is het wonen in een oase van groen. De appartementen worden geleidelijk in gebruik genomen en bieden uiteindelijk plaats aan 130 bewoners. In dit duurzame pand is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en/of gerecyclede materialen.

foto: Zorggroep Almere, Flora
 

Woonzorg Zieuwent, Gelderland, open vanaf februari 2022

In de voormalige pastorie uit 1899 naast de Sint Werenfriduskerk in Zieuwent zijn in mei de deuren geopend van Woonzorg Zieuwent. Gelegen midden in het dorp, omringd door het Kerkepad. Het is een kleinschalige locatie met 13 appartementen voor wonen met zorg. Drie daarvan zijn bestemd voor echtparen. Het koetshuis is ingericht als gezamenlijke woonkamer met huiselijke sfeer.

foto: Woonzorg Zieuwent
 

Het Andere Wonen Klimmen, Limburg, open vanaf maart 2022

onderdeel van Het Andere Wonen

Het Andere Wonen in Klimmen beschikt over 17 appartementen. Het is een combinatie van appartementen in de sociale huursector en (lage)middenhuur. Er wordt zorg en ondersteuning geboden voor mensen met een vorm van dementie. Er is 24 uur per dag zorg aaanwezig. 

 

Het Gastenhuis Bergen op Zoom, Noord- Brabant, open vanaf maart 2022

Onderdeel van Het Gastenhuis

In Bergen op Zoom opende in maart een nieuwe locatie van het Gastenhuis. Het ligt in de woonwijk Havenkwartier op tien minuutjes lopen van het centrum. Het huis heeft twintig appartementen voor bewoners met dementie. Twee daarvan zijn geschikt voor echtparen.

De kamers zijn ruim en licht, en in de gezamenlijke woonkamers met terras wordt samen gegeten en gekookt.

  

foto's: Het Gastenhuis Bergen op Zoom
 

Hoge Haeghe in Almere Buiten, open vanaf maart 2022

onderdeel van Saamborgh

Deze nieuwe locatie in Almere Buiten heeft 38 appartementen waar bewoners zelfstandig wonen met 24 uurs zorg. Er is ruimte voor zowel alleenstaande ouderen als echtparen. De locatie is omringd door groen en grenst aan het park. Grote raampartijen zorgen voor licht en ruimte. Op de begane grond zijn gemeenschappelijke ruimten voor een kop koffie, het eten of gezamenlijke activiteiten.

foto: Saamborgh Hoge Haeghe

 

Het Langenlindenhuis in Boxtel, Noord-Brabant, open vanaf maart 2022

Onderdeel van Dagelijks Leven

In Boxtel werd het monumentale pand Lindenlust verbouwd tot zorglocatie voor mensen met dementie. Het Langenlindenhuis van Zorgorganisatie Dagelijks Leven opende in maart. Evenals het Carmelhuis van Dagelijks Leven biedt deze locatie plaats aan ongeveer 20 bewoners. Anders dan veel andere particuliere zorginstellingen, geeft Dagelijks Leven aan betaalbaar te zijn voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW.

foto: Dagelijks Leven, Het Langenlindenhuis
 
 

Reestdal Revalidatie in Meppel, open vanaf maart 2022

Onderdeel van Noorderboog

Reestdal Revalidatie is een nieuw revalidatiecentrum in Meppel. Het centrum beschikt over 64 bedden en biedt verschillende vormen van geriatrische revalidatie. Er is ook een ruimte voor dag revalidatie en ruimten voor paramedische behandelingen.

 

foto: Noorderboog, Reestdal Revalidatie
 

Villa Florian in Blaricum, Noord- Holland, open vanaf april 2022

onderdeel van Stepping Stones

In Blaricum opende in april Villa Florian, een moderne zorgvilla voor mensen met dementie. Er zijn 29 appartementen gerealiseerd met ieder een eigen badkamer. Gelegen in een nieuwe wijk die geïnspireerd is op het oude Blaricum, met kronkelende straten en een dorps karakter. Er zijn verschillende gezamenlijke ruimten in het huis en een besloten tuin met terrassen.

 

foto's: Stepping Stones, Villa Florian
 

Unitashof in Heusden, Noord-Brabant, open vanaf april 2022

onderdeel van Het Andere Wonen

Unitashof in Heusden is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het nieuwe woonzorgcomplex dat midden in het dorp ligt, opende in april haar deuren. Er is ruimte voor 20 bewoners, die allen een eigen appartement hebben met eigen keuken, grote badkamer, woonkamer en twee slaapkamers. Van deze 20 appartementen zijn 16 bestemd voor de sociale huursector. Er wordt 24 uurs zorg geleverd aan mensen met geheugenproblematiek.

 

Haaswijk in Dordrecht, Zuid Holland, open vanaf april 2022

Onderdeel van Het Parkhuis

Haaswijk is een nieuw complex met 18 tweekamerappartementen en 54 zorgstudio’s. Er wordt veel gebruik gemaakt van zorgtechnologie, wat bewoners maximale bewegingsvrijheid geeft. Verschillende beleefhoeken bieden ruimte voor ontspanning, zoals de muziekhoek, bioscoophoek, moestuinhoek of bibliotheekhoek. Het gebruik van warme kleuren zorgt voor een fijne, huiselijke omgeving. 

 

foto's: Het Parkhuis, Haaswijk 
 

Villa le Monde in Vught, Noord-Brabant, open vanaf mei 2022

onderdeel van Valuas Zorggroep

Villa le Monde werd in mei geopend in het centrum van het Brabantse Vught. Een stijlvolle villa met huiselijke sfeer. Er zijn 22 zorgstudio’s met eigen badkamer. Villa le Monde richt zich op en brede doelgroep met wisselende zorgvragen. Op de begane grond zijn gezamenlijke ruimten met aansluitend een fijne tuin.

  

foto's: Valuas Zorggroep, Villa le Monde
 

Residentie de Meierij in Veghel, open vanaf april 2022

Woonzorgvoorziening Residentie de Meierij ligt in het dorpscentrum van Veghel en vlakbij de rivier de Aa. Er zijn 32 appartementen voor ouderen met somatische of cognitieve klachten. In de gezamenlijke recreatieruimte kunnen bewoners samen komen voor een kop koffie, het eten of activiteiten. 

 

Marken Haven in Beekbergen, nieuwbouw open vanaf mei 2022

onderdeel van Atlant

Verpleeghuis Marken Haven ligt op een prachtige plek midden in het bos, op een kilometer afstand van Beekbergen. Er is ruimte voor 100 bewoners. Bij de bouw van het nieuwe complex is veel rekening gehouden met de behoefte van bewoners. Atlant geeft aan: Een ruimte om te zijn wie je bent, die het ontmoeten en ontspannen bevordert en die privacy, geborgenheid en veiligheid biedt. Marken Haven is gericht op mensen die naast een psychiatrische achtergrond behoefte hebben aan verpleeghuiszorg en mensen met het syndroom van Korsakov. 

 

foto's: Atlant, Marken Haven 
 

Het Carmelhuis in Oldenzaal, Overijssel, open vanaf mei 2022

onderdeel van Dagelijks Leven

Het Carmelhuis biedt plaats aan 20 bewoners met dementie. Gevestigd in een nieuw gebouw in Oldenzaal. Op deze kleinschalige locatie heeft iedere bewoner heeft een eigen studio met badkamer. Er is plaats voor een echtpaar en ook is er een logeerkamer voor respijtzorg.

foto: Dagelijks Leven, Het Carmelhuis

 

Zierik7 in Zierikzee, Zeeland, open vanaf mei 2022

onderdeel van Allévo

In mei opende Zierik7, een woonzorglocatie met bijzonder ontwerp. Wijken en straten komen samen in het hart van het gebouw. Er zijn 93 appartementen, met elk een eigen voordeur die aan de tuin grenst. Bewoners wonen er door elkaar, waarbij de een meer of andere zorg nodig heeft dan de ander. Op de begane grond zijn elf buurtkamers, waarbij elke kamer een eigen thema heeft, van havenkamer tot muziekkamer. Op de eerste verdieping zijn studio’s voor tijdelijk verblijf.

  

foto's: Allévo, Zierik7
 

Residentie de Weverij in Oss, Noord- Brabant, open vanaf mei 2022

onderdeel van De Zorg van Toen

Op de plek waar ooit een tapijtfabriek stond in Oss, opende in mei Residentie de Weverij.

Er zijn 48 woonzorg studio’s, met woonslaapkamer en eigen badkamer. Drie appartementen zijn bestemd voor echtparen. In residentie de Weverij wonen zowel bewoners met een somatische als psychogeriatrische zorgvraag. Er wordt gezamenlijk gegeten in het restaurant en er zijn voor bewoners activiteiten zoals muziek, film en spelletjes.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven