Deze locaties openden in februari en maart

Het Blanckvoorthuis in Hardenberg en Het Roufshuis in Sittard

Onderdeel van Dagelijks Leven

Dagelijks Leven opende in februari twee nieuwe locaties, in Hardenberg en in Sittard. Beide locaties bieden een thuis aan mensen met dementie in een kleinschalige setting. Er is 24 uur per dag professionele zorg in huis. Bij Dagelijks Leven worden bewoners gestimuleerd deel uit te maken van het huishouden door bijvoorbeeld te helpen met koken, de was of tuinieren. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit/slaapkamer en badkamer.  

 

foto's: v.l.n.r.: Dagelijks Leven, Het Blanckvoorthuis en Het Roufshuis
 

 

Poortzicht in Almere Poort 

Onderdeel van Zorggroep Almere 

Zorggroep Almere opende hun nieuwe locatie in de levendige wijk de Poort. Het is een thuis voor mensen met dementie. In Poortzicht wordt gewerkt met vier verschillende leefmilieus. Dat zijn leefomgevingen waar de behoeften en mogelijkheden van bewoners centraal staan. Zo worden wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten in combinatie met de zorgvraag nauwkeurig op elkaar afgestemd. Elke verdieping heeft een mooie tuinkamer, waar bewoners kunnen genieten van een ruim balkon. De begane grond is ook toegankelijk voor buurtbewoners, waar zij kunnen aanschuiven voor een kop koffie of een maaltijd. 

  

foto's: Zorggroep Almere, Poortzicht
 

Eikenhuys in Berkel-Enschot 

Onderdeel van De Wever

In Berkel-Enschot opende zorgorganisatie De Wever een nieuwe locatie: Eikenhuys. Een locatie met vernieuwend zorgconcept. Zelfstandig wonen staat er centraal vanuit de visie ‘Leven in Vrijheid’. Bewoners hebben een eigen appartement, met keuken, slaapkamer en badkamer met wasmachine aansluiting. Eigen regie staat centraal, met ondersteuning vanuit het eigen sociale netwerk. Aanvullend biedt de zorginstelling ondersteuning waar nodig. Voor ontmoeting met andere bewoners is er een Grand Café, ontmoetingsruimten en een terras. Eikenhuys is geschikt voor mensen met een zorgindicatie (ZZP) 5 en 7.  

  

foto's: De Wever, Eikenhuys

 

Lindemolen in Breda, voor tijdelijk verblijf

Onderdeel van Surplus 

Begin maart opende Surplus haar nieuwe zorglocatie voor tijdelijk verblijf: Lindemolen. De locatie is gevestigd op de eerste etage van woonzorgcentrum Elisabeth en vervangt de zorg die eerder op locatie Merlinde verleend werd. Een vast team van zorgprofessionals (verzorgenden, verpleegkundigen, zorghulpen, voedingsassistenten, fysiotherapeut en specialist ouderengeneeskunde) werken samen met de cliënt aan een spoedig herstel. 

Tijdelijk verblijf kan gaan om eerstelijnsverblijf (ELV), of ter overbrugging wanneer iemand al op een wachtlijst staat. Ook geplande logeerzorg vanuit de WLZ of WMO is mogelijk. 

  

foto's: Surplus, Lindemolen

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven