Uitbreidingen en nieuwe locaties in december

Uitbreiding Hospice 't Huis aan de Vecht in Hardenberg

Hospice ’t Huis aan de Vecht is verbouwd en daarmee weer helemaal klaar voor de toekomst! Er werd een derde gastenkamer gerealiseerd, de huiskamer werd vergroot en het meubilair vernieuwd. Ook zijn er energiebesparende maatregelen genomen. Het was een behoorlijke operatie voor het bouwteam en de vele vrijwilligers. Ook financieel bracht het uitdagingen met zich mee. De Hardenbergse samenleving doneerde bijdragen of hielpen mee bij ondersteunende acties, en ook landelijke fondsen en de Gemeente Hardenberg hebben het hospice ondersteunt.

 

foto's: Hospice 't Huis aan de Vecht

 

Verhuizing Huis ter Leede, Leerdam

In december verhuisden de bewoners van Huis ter Leede naar het nieuwe pand. Met deze verhuizing introduceert Huis ter Leede ook een nieuwe huisstijl met warme kleuren. Huis ter Leede is een protestant-christelijke woonzorgorganisatie in Leerdam. Zij bieden verpleeghuiszorg en dagbesteding, ook zijn er twee appartementen voor hospicezorg. In de regio biedt Huis ter Leede wijkverpleging en huishoudelijke ondersteuning. 

 

Opening Antoniushove en Rapenburgerhof

onderdeel van Careaz

In Lichtenvoorde werd het nieuwe Antoniushove en Rapenburgerhof officieel geopend. De nieuwe uitstraling en ruime woningen zijn niet de enige verandering. Ook de manier waarop zorg wordt verleend is anders. Bewoners hebben een eigen appartement met voordeur en brievenbus, en houden zoveel mogelijk de eigen regie in handen over hun leven. Careaz levert de zorg waarvoor iemand geïndiceerd is. Nieuwe technologieën helpen ook mee, zo kunnen deuren worden geopend met een tag en past de verlichting zich aan het dag- en nachtritme van de bewoners aan.

  

foto's: Careaz, Antoniushove en Rapenburgerhof

 

Kalorama in Berg en Dal, verhuizing eerste bewoners

In Berg en Dal, vlakbij Nijmegen bouwt Kalorama drie nieuwe duurzame en lagere gebouwen. De eerste 48 zorgstudio’s voor mensen met dementie zijn klaar en de eerste bewoners zijn verhuisd. De gebouwen zijn ontworpen met de bosrijke omgeving als uitgangspunt, waardoor de nieuwbouw mooi in het landschap past. Nieuwsgierig naar de nieuwbouw van Kalorama? Bekijk het filmpje op de website

 

Opening Villa Ouderkerk

onderdeel van Stepping Stones

In Ouderkerk aan de Amstel opende in december een nieuwe villa van Stepping Stones. De villa is gelegen vlakbij natuurgebied De Rondehoep. Er zijn 32 appartementen gerealiseerd die een thuis bieden een mensen met dementie. De appartementen hebben een eigen badkamer en zijn ongeveer 32 tot 52 m2 groot. In de gezamenlijke ruimten is een huiselijke sfeer gecreëerd en bewoners kunnen genieten van een ruime tuin met weids uitzicht. 

  

foto's: Stepping Stones, Villa Ouderkerk

 

Opening van Getijde in Lelystad, voor tijdelijk verblijf

In Lelystad opende op 8 december 2022 Getijde, voor tijdelijk verblijf in Flevoland. Het is een unieke samenwerking tussen woonzorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St. Jansdal. Bij Getijde krijgen kwetsbare ouderen en chronisch zieken de best mogelijke zorg. Een fijne plek waar ouderen en chronisch zieken welkom zijn die 24/7 zorg nodig hebben en (nog) nergens anders heen kunnen. Er wordt zorgvuldig en snel een diagnose gesteld en samen wordt toegewerkt aan de terugkeer naar huis met eventueel ondersteunende zorg. 

  

foto's: Getijde, Lelystad

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven