Deze locaties vierden een feestelijke (her)opening in oktober

Residentie De Twee Linden, Beneden-Leeuwen

onderdeel van De Zorg van Toen

De Zorg van Toen is een jonge organisatie en opende in oktober een nieuwe locatie in Beneden-Leeuwen. De organisatie is opgezet vanuit de visie dat de zorg weer over mensen moet gaan. In Residentie De Twee Linden komen zorg en gastvrijheid bij elkaar, het ligt midden in het dorp. Er zijn 20 woonzorg kamers voor permanente en tijdelijke zorg, 7 zorghotelkamers en een restaurant. Een unieke woon- en leefsetting waar mensen samenkomen en ontzorgd worden.

  

foto's: De Zorg van Toen, Residentie De Twee Linden 
 

Fidesta Vliethuus in Leeuwarden

onderdeel van Fidesta Zorg

Fidesta opende een nieuwe locatie in Leeuwarden aan het Noordvliet. Het is een kleinschalige en beschutte woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Gericht op ouderen die lichte tot matige zorg nodig hebben. De locatie wordt gerund door zorgondernemers Elly Knuijver en Michel Walbeek. Er zijn 18 twee kamerappartementen en een knusse binnenruimte om samen te eten. Ook echtparen zijn welkom, ook wanneer één van beide zorg nodig heeft. 

 

foto's: Fidesta Zorg, Vliethuus
 

Vestra Zorgresidentie in Zutphen

Deze nieuwe zorgaanbieder in de regio Zutphen realiseerde in een voormalig bankgebouw 21 zorgappartementen en een kamer voor eerstelijnsverblijf. Een kleinschalige woonomgeving voor ouderen met dementie. Een vast team van zorgmedewerkers is er voor de zorg en het huishouden, zoveel mogelijk samen met bewoners, familie en vrijwilligers. Er is een gezamenlijke huiskamer, terras en een tuin.  

 

Mariahof in Reusel

onderdeel van Oktober

In het hart van het dorp Reusel in Noord-Brabant opende het vernieuwde Mariahof, een huis van Oktober. Er zijn 30 kamers met eigen sanitair voor mensen met dementie, verdeeld over twee etages. Mariahof is gevestigd in een van de vleugels van het seniorencomplex aan de Marialaan. Er is een tuin die speciaal is aangelegd voor mensen met dementie. Daarnaast kunnen bewoners terecht in de sfeervolle huiskamers met eigen keuken, waar gegeten wordt en ruimte is voor activiteiten. 

 

foto's: Mariahof, Huis van Oktober
 

Hospice de Zijdevlinder in Wageningen

onderdeel van Zinzia 

Hospice de Zijdevlinder bevindt zich bij verpleeghuis Rumah Kita. Verpleeghuis Rumah Kita is gericht op bewoners met een Indische of Molukse afkomst, maar dat geldt niet persé voor het hospice, waar mensen met verschillende culturele achtergronden terecht kunnen. Het hospice heeft een eigen ingang. Hospice de Zijdevlinder biedt ruimte aan 10 mensen, met elk een eigen kamer en veel privacy. Zij krijgen goede zorg en begeleiding in de laatste maanden van hun leven. 

foto: Zinzia, Hospice de Zijdevlinder
 

Altingerhof in Beilen

onderdeel van Icare

Eind oktober werd Altingerhof feestelijk geopend door vier generaties: een bewoner van Altingerhof met haar zoon, kleindochter en achterkleinkind. Altingerhof bestaat uit vier woongebouwen, met ieder 20 ruime en lichte appartementen. Elk woongebouw heeft twee huiskamers waar gezamenlijk gekookt en gegeten wordt. Iedere huiskamer heeft een eigen tuin en terras, en daarnaast kunnen bewoners genieten van de parkachtige tuin op het terrein. Altingerhof biedt een thuis aan bewoners die intensieve zorg en aandacht nodig hebben in verband met dementie of lichamelijke klachten.  

 

foto's: Icare, Altingerhof 
 

Het Siterhuis in Sittard

Onderdeel van Dagelijks Leven

Het Siterhuis is een nieuwe locatie van Dagelijks Leven. Het biedt een thuis aan 20 bewoners met dementie. Bewoners hebben een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer en treffen elkaar in de gemeenschappelijke huiskamer. Er is begeleiding en zorg van een klein en vast team. Dagelijks Leven biedt particuliere woonzorg en geeft aan betaalbaar te zijn voor iedereen.  

   

foto's: Dagelijks Leven, Het Siterhuis

 

De Reigershoeve in Heemskerk, opening van het logeerhuis

De Reigershoeve is een woonzorgboerderij en biedt 27 bewoners met dementie een thuis in een landelijke, sfeervolle en vertrouwde omgeving. In oktober opende logeerhuis het Koekoeksnest, waar plaats is voor drie logees. Met de hulp van ruim dertig vrijwilligers werd het logeerhuis de afgelopen maanden klaargemaakt voor gebruik, gevolgd door een feestelijke opening. Een logeerperiode varieert van twee dagen tot maximaal drie weken. 

 

foto's: De Reigershoeve
 

Heropening Zuylenstede in Utrecht

onderdeel van Vecht en IJssel

In Utrecht Overvecht werd de heropening van Zuylenstede gevierd. Het complex is helemaal gerenoveerd. Appartementen zijn gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor bewoners met een zwaardere zorgvraag. Daarmee is Zuylenstede weer klaar voor de toekomst. Zuylenstede biedt een combinatie van huur- en zorgappartementen. Voor zowel bewoners met lichamelijke klachten als geheugenproblematiek. 

  

foto's: Vecht en IJssel, Zuylenstede

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven