Deze nieuwe locaties openden in augustus en september

Revalidatie & Herstel, op locatie de Cromhoff in Enschede

Onderdeel van Livio

In Enschede vond op 15 september de feestelijke opening plaats van de nieuwe Revalidatie & Herstel afdeling van Livio. Een plek die speciaal is ingericht voor de revalidatie en het herstel voor ouderen na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, ongeluk of beroerte. Met een team van betrokken en deskundige professionals doet Livio er alles aan om de revalidant zo snel mogelijk zelfstandig en veilig terug te laten keren naar de thuissituatie. 

 

foto's: Livio, Revalidatie & Herstel

 

September Heerenveen

Onderdeel van Wonen bij September

De Kruiskerk aan de Falkenaweg 12 in Heerenveen was tot 2012 in gebruik door de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. Wonen bij September verbouwde de kerk en creëerde er 48 appartementen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement, met woon-slaapgedeelte en badkamer. Warm ingerichte woonkamers, een open leef keuken en fijne tuin dragen bij aan het thuisgevoel, en zo lang mogelijk leven zoals je gewend bent. Wonen bij September kan met een zorgindicatie 4 of 5. 

 

foto's: Wonen bij September, Heerenveen
 

Mariënhaven in Warmond

onderdeel van Valuas Zorggroep

Valuas Zorggroep opende in Warmond locatie Mariënhaven. Het is een voormalig klooster uit de 15e eeuw, dat omgebouwd werd tot woonresidentie voor ouderen. Een nieuw thuis met hoogwaardige zorg en services. Er zijn 30 appartementen en 7 zorghotelkamers voor tijdelijk verblijf. Mariënhaven ligt in een groene omgeving, op loopafstand van het centrum van Warmond. 

 

foto's: Valuas Zorggroep Mariënhaven
 

Zorgvilla Ferdinand Bol in Amsterdam

Onderdeel van Claris Zorgvilla’s

In Amsterdam opende aan de Ferdinand Bolstraat 190 een nieuwe locatie van Claris Zorgvilla’s. Het oude politiebureau werd in twee jaar tijd omgebouwd tot een stijlvolle zorgvilla. Claris wil een warm thuis bieden aan mensen met geheugenproblematiek. Er zijn 32 één- en tweepersoons appartementen. Echtparen kunnen er wonen wanneer een van beide zorg nodig heeft. Zo leven ze samen, zoals ze gewend zijn, nog midden in de samenleving.  

 

foto's: Claris Zorgvilla's, Ferdinand Bol

 

Valkenheim in Valkenburg aan de Geul

Onderdeel van Sevagram

Het vernieuwde Valkenheim werd in september feestelijk geopend. Vorig jaar zomer had Valkenheim te maken met de ingrijpende waterramp. Met de officiële opening van Valkenheim richt Sevagram haar blik op de toekomst. Valkenheim is een huis voor bewoners met dementie, met zorgprofiel 5 of 7. Het ligt net buiten het centrum van Valkenburg aan de Geul, waar u in 10 minuten naartoe loopt. 

 

foto's: Sevagram Valkenheim
 

Lindezorg in Sevenum

Lindezorg biedt een thuis voor mensen met dementie. Het is een kleinschalige woonlocatie in Gemeente Horst aan de Maas. Bewoners kunnen thuis al zorg van Lindezorg ontvangen, om de overstap naar een woning in de nieuwe locatie in Sevenum zo klein mogelijk te maken. Er zijn 24 studio’s en 3 appartementen. In de ruime tuin kunnen bewoners genieten van de rust en de natuur. 

 

Het Heiakkerhuis in Deurne

Onderdeel van Dagelijks Leven 

In Deurne kunnen ouderen met dementie sinds september terecht in het Heiakkerhuis van Dagelijks Leven. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-slaapkamer en badkamer. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van het huishouden door te helpen met de was, of het koken. Het Heiakkerhuis geeft aan betaalbaar te zijn voor iedereen. Er is ruimte voor twintig bewoners en een logeerkamer voor respijtzorg. 

 

foto's: Dagelijks Leven, Het Heiakkerhuis
 

Woonzorgcentrum Uitzicht in Vlaardingen

Onderdeel van Cedrah

De afgelopen jaren werd in Vlaardingen hard gewerkt aan de renovatie van 89 woonappartementen en de nieuwbouw van 52 zorgappartementen. Woonzorgcentrum Uitzicht werd op 23 september feestelijk geopend. Een startpunt om toekomstbestendige zorg te kunnen leveren. Er zijn appartementen die gericht zijn op verzorgingshuiszorg, maar Cedrah biedt ook kleinschalig wonen vanaf zorgprofiel 5. Cedrah is gericht op ouderen die bewust kiezen voor een reformatorisch identiteitsprofiel.  

foto: Cedrah, locatie Uitzicht

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven