Openingen nieuwe locaties januari

Nieuwe revalidatie afdeling, IJsselland ziekenhuis

Onderdeel van Lelie Zorggroep 

In Capelle aan den IJssel werd de nieuwe revalidatie en herstel afdeling feestelijk geopend. Het is een samenwerking tussen Lelie Zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis. Op deze gespecialiseerde afdeling wordt alle benodigde zorg, behandeling en begeleiding geboden voor herstel en revalidatie na bijvoorbeeld een ongeval of ziekenhuisopname. Wilt u een kijkje nemen op de afdeling, bekijk dan dit filmpje

 

foto's: Lelie Zorggroep, opening revalidatie afdeling IJsselland Ziekenhuis

 

Officiële opening Mariënhaven, Warmond

Onderdeel van Valuas Zorggroep

Op donderdag 26 januari vond de officiële opening plaats van Mariënhaven in Warmond. Het is een luxe woonresidentie voor ouderen. Er zijn 30 appartementen voor vaste bewoning en 7 zorghotelkamers voor tijdelijk verblijf. Het indrukwekkende gebouw is een voormalig klooster uit de 15e eeuw. Het ligt in een groene omgeving, op loopafstand van het centrum van Warmond. 

 

foto's: Valuas Zorggroep, Mariënhaven

 

Zorglandgoed Donderen

Onderdeel van De Zorg van Toen

Op een rustige plek midden in de natuur ligt Zorglandgoed Donderen, een landgoed van maar liefst 5 hectare. Op de begane grond en eerste verdieping zijn in totaal 18 kamers die geschikt zijn voor permanent of tijdelijk verblijf. Zorglandgoed Donderen is gericht op ouderen en biedt lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve of lichamelijke zorgvraag. 

 

foto's: De Zorg van Toen, Donderen

 

Opening Huize ter Gouwe, Gouda

Onderdeel van Compartijn

Huize ter Gouwe is zorgvilla voor mensen met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Er zijn 28 appartementen, die elk bestaan uit een woon- en slaapkamer, ruime badkamer en een pantry. De gezamenlijke ruimten zijn warm en sfeervol ingericht. Het luxe verzorgingshuis ligt aan het water, naast de entreeweg die de binnenstad van Gouda inloopt. Winkels, voorzieningen en openbaar vervoer zijn binnen handbereik. 

 

foto's: Compartijn, Huize ter Gouwe 
 

Hospice Het Tij, Zaandam

Op 14 januari werd in de Zaanstreek een tweede hospice geopend: Hospice Het Tij. Met de steun van vele vrijwilligers, fondsen, instellingen en bedrijven kon het hospice gerealiseerd worden. In het huis bevinden zich vijf gastbewonerskamers, een woonkamer met verschillende zithoeken, een woonkeuken en een fraaie tuin grenzend aan een park. Het hospice biedt zorg en comfort in de laatste (terminale) fase van iemand zijn leven.  

 

foto's: Hospice Het Tij 
 

Herbergier Maria Vught en Herbergier Jozef Vught

De Herbergier opende in Vught twee Herbergiers op Landgoed Voorburg. Herbergier Jozef telt 16 kamers, die allemaal voorzien zijn van eigen badkamer, met douche toilet en wastafel. Naast het park kunnen bewoners genieten van een belevingstuin met pluktuin, kruiden, waterpartij en schaduwrijke plekken. 

Herbergier Maria biedt ruimte aan 19 ouderen met geheugenproblematiek. Wilt u binnenkijken bij Herbergier Maria Vught? Bekijk dan dit filmpje.

 

foto's: Herbergier Vught

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven