Vanaf juli geopend!

Picardthuis in Coevorden

onderdeel van Dagelijks Leven

In het Picardthuis heeft elke bewoner een eigen studio. Er is ruimte voor ongeveer 20 bewoners. Het gebouw is helemaal nieuw en ruim opgezet met grote raampartijen. Elke dag wordt er vers gekookt. Bij de indeling van de ruimten is rekening gehouden met behoeften en wensen van mensen met dementie.

 

foto's: Dagelijks Leven Picardthuis

 

Stalkaarsenhuis in Gorinchem

onderdeel van Dagelijks Leven

Ook op deze locatie van Dagelijks Leven heeft elke bewoner een eigen studio. Bewoners worden gestimuleerd mee te helpen bij het koken, of tuinieren en daarmee deel uit te maken van het huishouden. Dagelijks Leven geeft aan betaalbaar te zijn voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW, anders dan veel andere particuliere zorginstellingen.  

foto: Dagelijks Leven, Stalkaarsenhuis
 

Sint Jozef Paviljoen in Gouda

onderdeel van Domus Magnus

Gevestigd in een voormalig weeshuis en rooms-katholiek ziekenhuis in Gouda. Deze luxe zorgvilla opende in december 2019, maar de feestelijke opening volgde in juli. Er zijn 34 appartementen, verdeeld over drie woonlagen. De brede gangen geven een ruimtelijk gevoel en bewoners kunnen genieten van een besloten binnentuin, met moestuin en wandelpaden. 

 

foto's: Domus Magnus, Sint Jozefpaviljoen

 

Lindenhoven in Maastricht 

onderdeel van Envida

Lindenhoven bestaat uit twee gebouwen en biedt plaats van 64 bewoners, met ieder een eigen studio. Er wonen mensen met dementie en mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet meer thuis kunnen wonen. Bewoners delen met zeven andere bewoners een open keuken, eethoek, leeskamer en televisiehoek. Ook is er een verbinding met de tuinkamer. Bewoners leven zoveel mogelijk volgens eigen ritme. Zorgtechnologie zorgt voor openheid, er zijn er geen gesloten deuren en kan ieder zich vrij bewegen. 

 

foto: Envida, Lindenhoven
 

Het Gouden Hart Lelystad

onderdeel van Het Gouden Hart

In het Gouden Hart in Lelystad wonen zowel bewoners met als zonder zorgvraag. Van de 45 appartementen zijn 32 bestemd voor bewoners met een hoge zorgvraag, de andere 13 zijn voor ouderen zonder of met lichte zorgvraag. De zorgvilla is nieuw gebouwd, ligt dichtbij het groen, maar ook vlakbij het centrum van Lelystad. Er is een besloten binnentuin en sfeervolle gezamenlijke ruimten. 

 

foto's: Gouden Hart Lelystad
 

Villa den Haen in Woudenberg 

onderdeel van Stepping Stones

De buitenzijde van de villa doet denken aan eengezinswoningen. Ze zijn geschakeld en herbergen 36 ruime appartementen. Gemeenschappelijke ruimten zijn sfeervol ingericht en bieden mogelijkheden voor ontspanning, maar ook voor creatieve, muzikale of culinaire activiteiten. Bewoners kunnen genieten van een tuin rondom het gebouw. De zorgvilla ligt aan de rand van het dorp Woudenberg, vlakbij de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. 

foto: Stepping Stones, Villa den Haen

 

Martha Flora in Oegstgeest

onderdeel van Martha Flora

Deze locatie ligt middenin de oude dorpskern van Oegstgeest. Het nieuwe gebouw heeft 20 studio’s voor bewoners met dementie. Er zijn twee meanders: het kloppend hart van de beschermde samenleving die Martha Flora vormt. Een gastvrije plek waar gegeten wordt, waar bewoners gezelschap vinden en activiteiten plaatsvinden. Bewoners kunnen genieten van een dakterras en beschutte tuin, om te wandelen, tuinieren of rustig te zitten. 

 

foto's: Martha Flora Oegstgeest

 

Van Bommelhof in Moergestel

onderdeel van Het Andere Wonen

Bij Van Bommelhof worden bewoners gestimuleerd zoveel mogelijk zelfstandig te blijven wonen en hun eigen ritme te bepalen. Elke bewoner heeft een eigen appartement, en het is mogelijk om er samen met uw partner te wonen. Locatie van Bommelhof wordt gerund door ondernemerspaar Ini Govers en Rob Sanders, zij wonen op de locatie en combineren wonen en werk. Het Andere Wonen is bedoeld voor mensen met een inkomen onder of net boven de inkomensgrens voor sociale huur. 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en artikelen?

Volg Filica op Facebook en LinkedIn.

Terug naar boven