Een kijkje bij Zorgvilla Weisshorn in Eindhoven

in samenwerking met Claris Zorggroep 

Vanaf 1 maart zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de nieuwste zorgvilla van Claris Zorggroep. In de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Hoewel de appartementen nog leeg zijn, oogt het overal warm en stijlvol. De kleuren in de zorgvilla zijn rustig, maar kleurrijk. 

Ga je mee met een korte rondleiding door deze nieuwe zorgvilla?

We beginnen bij de ruim opgezette entree op de begane grond. Als we rechtdoor lopen komen we in de huiskamer. Er is een open keuken en er komen gezellige zitjes. De vleugel staat al klaar voor een muzikale middag. Deze huiskamer zal een plek worden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, voor ontspanning, een plek voor een praatje, maar ook om samen te eten. Dat laatste hoeft trouwens niet altijd in de woonkamer. Wanneer bewoners zich liever terugtrekken in hun eigen appartement, kan dat ook. 

   
v.l.n.r gang beneden, huiskamer

We lopen even terug naar de hal. Aan de linkerkant is nog een kleine woonkamer met buitentuin. Het is een kleinere ruimte dan de huiskamer waar bewoners even apart kunnen zitten wanneer er bijvoorbeeld familie op bezoek komt, of voor het kijken een voetbalwedstrijd. 

26 ruime appartementen

In totaal zijn er 26 appartementen, waarvan 9 op de begane grond en 17 op de eerste verdieping. De appartementen hebben allemaal een eigen badkamer. Een aantal appartementen is ruimer opgezet en geschikt voor echtparen. Zorgvilla Weisshorn is gericht op ouderen met geheugenproblematiek. Bewoners kunnen hier terecht vanaf een zorgindicatie VV4. Zij kunnen tot het einde van hun leven bij Claris blijven wonen, ook wanneer de zorgvraag toeneemt. 

We nemen de lift naar de eerste verdieping. Er wordt nog hard gewerkt om de laatste kasten voor de badkamers in elkaar te zetten. Vanuit de appartementen aan de voorzijde van het gebouw kijk je uit op de tuin en de woonwijk. Aan de achterzijde kijk je uit op de beweegtuin en de doorgaande weg. Voor wie wat meer reuring zoekt. Met als hoogtepunt het hoekappartement met uitzicht op de kinderopvang, zo leuk. Het appartement is al verhuurd. Aan de andere hoek grenst de zorgvilla aan de kerk van het Apostolisch Genootschap.     

De gangen op de eerste verdieping zijn ook ruim en licht en gedecoreerd met klassieke tafels. Naast de appartementen is er een ruimte voor activiteiten, en een wasruimte. Medewerkers van Claris doen de was, maar bewoners kunnen altijd meehelpen. Veel dienstverlening komt trouwens bij Claris aan huis. Van de apotheek, tot de kapper, fysio, logopedist, diëtist en pedicure. 

Bij een nieuwe woonzorglocatie hoort ook een nieuw team. Xandra van Gaal is locatiemanager van Zorgvilla Weisshorn. Ze ontving de afgelopen maanden al veel geïnteresseerden en verhuurde de eerste appartementen. Met haar team zal ze vanaf 1 maart de eerste bewoners ontvangen. Samen met de nieuwe bewoners wordt vooraf een zorgleefplan opgesteld. Waarvan het levensverhaal misschien wel het belangrijkste is. 

Kosten voor wonen en zorg

De kosten voor wonen en zorg zijn gescheiden. De zorg wordt gefinancierd vanuit het PGB (persoonsgebonden budget) plus de wettelijke eigen bijdrage aan het CAK. De huur- en leefkosten bedragen bij Claris Zorgvilla Weisshorn minimaal €4250,- per maand. Dat is een inclusief prijs, waarbij ook het gebruik gemeenschappelijke ruimten, gas/water/licht, schoonmaak, linnenservice, maaltijden en activiteiten inbegrepen zijn. 

Xandra van Gaal geeft aan: ‘We vinden het belangrijk dat nieuwe bewoners hun eigen gewoontes kunnen voortzetten, zoals ze gewend zijn. Wonen zoals thuis.’ 

Praktische info

Terug naar boven