Psychogeriatrie (PG)

PG

PG is een afkorting die in de gezondheidszorg gebruikt wordt voor psychogeriatrie. 

Vergelijk verzorgingshuizen en verpleeghuizen met dementiezorg

Psychogeriatrie 

Psychogeriatrie gaat over de geestelijke gezondheid van ouderen. Bijvoorbeeld om dementiezorg. Dementie is een combinatie van symptomen in de hersenen. Het zorgt ervoor dat de hersenen informatie niet meer goed verwerken en daardoor gaan lichaam en geest achteruit. 

PG-afdeling in een verpleeghuis

Psychogeriatrie wordt in verpleeghuizen vaak afgekort als pg. Een pg-afdeling in een verpleeghuis is gericht op ondersteuning van ouderen met mentale gezondheidsproblemen, zoals dementie. Er wordt specialistische zorg en ondersteuning geboden aan deze bewoners. Zij hebben 24 uur per dag intensieve zorg en verpleging nodig in een beschermde omgeving. Vaak wordt de zorg verleend in een kleinschalige woonvorm, ook wel kleinschalig wonen genoemd. 

Wonen met pg zorg

Wanneer uw naaste psychogeriatrische zorg nodig heeft en thuis wonen steeds zwaarder wordt, is het goed om tijdig om u heen te kijken. Op deze website kunt u een nieuwe plek zoeken om te wonen met psychogeriatrische zorg. U kunt zoeken op woonplaats en filteren op dementiezorg. Dan ziet u heel snel in welk verzorgingshuis of verpleeghuis deze zorg geboden wordt. 

Verzorgingshuis of verpleeghuis met psychogeriatrische zorg

Praktische info

Terug naar boven